Divider


Divider

 


 

Seichim zou het Reiki systeem zijn, zoals dat gebruikt werd in het oude Egypte. Patrick Ziegler herontdekte Seichim in Egypte in 1979, waar hij een nacht doorbracht in de Koningskamer van de Grote Piramide in Egypte. Tijdens die nacht kreeg hij de Seichim energie door en ontwikkelde later dit energie systeem. Hij introduceerde deze energie en het systeem voor het eerst in 1984 aan andere healers. Inmiddels kent de energie diverse varianten en worden er verschillende namen aan gegeven, zoals Seichem of SKHM en Sekhem. Al die varianten werken met de oorspronkelijke energie, zoals Ziegler die ontwikkeld heeft, maar voegen bijvoorbeeld andere symbolen toe.

In Nederland is vooral de vorm van Seichim (of Seichem) bekend die in combinatie met het Tera Mai systeem aangeboden wordt. Tera Mai is afkomstig van Kathleen Milner en zij integreerde de Seichim symbolen op een eigen manier in haar Tera Mai systeem. De inwijding en instructies die ik aanbied, zijn gebaseerd op het originele Seichim-systeem van Patrick Ziegler en uitgebreid met 7 Facet Seichim en hebben niets met het Tera Mai systeem te maken.

De traditionele Seichem geeft vuur energie door met de aardings kwaliteit van de aarde (Reiki).
Tera-Mai Seichem is een intiatie in alle vier elementen:

 • Aarde (Reiki) heling energie wordt ervaren als warm en koud (zoals de oppervlakte van de planeet). Het aard alle andere heling energie.

   
 • Vuur (Sakara) onderscheidt zich duidelijk als lichte elektrische prikkels.
  Werkt zowel in de aura als in het fysieke lichaam.

   
 • Water (Sophi-El) golven van koele energie. Haalt diepe emoties naar boven.

   

Lucht (Angeliclight) twee voudige energie van lucht/ether en gebied van de Engelen en Gidsen/Helpers.
Geestelijke heling, verhoogt de kracht van het derde oog en de kracht van het gesproken woord

 De Usui Reiki inwijding en de Seichim inwijding lijken erg op elkaar, maar de energie waar je mee kunt werken verschilt. Je leert met symbolen werken die je afstemmen op zeer krachtige, liefdevolle en transformerende facetten van de energie.
Als je een behandeling gaat geven (aan jezelf of aan anderen) is het niet nodig om bewust één van de twee energieën te kiezen, want automatisch zal die energie stromen die het beste past, maar natuurlijk kun je ook bewust met je intentie kiezen voor één van de twee energieën als je intuïtie dit aangeeft

 Doordat ik een gecombineerde inwijding geef van Seichim én 7 Facet Seichim (ook wel Renegade Reiki of Renegade Seichim genoemd) word je zowel op de Seichim energie afgestemd als op diverse extra symbolen. Dit maakt de inwijding zeer krachtig.
Na de herontdekking van Seichim door Patrick Ziegler zijn er, zoals eerder gezegd, enkele varianten op het Seichim systeem onstaan, waarvan 7 Facet Seichim één van de eerste erkende systemen was. Het is ontwikkeld door T’Om Seaman en Ken Lowry. Het systeem bouwt voort op de originele Seichim van Patrick Ziegler en het bevat inwijdingen in de extra symbolen, zoals die al bij Seichim gegeven zijn

 

De inwijding in 7 Facet Seichim kun je echter enkel doen als je tot Masterniveau ingewijd bent in Seichim, vandaar dat ik beide inwijdingen in één Seichim-pakket aanbied, zodat de ene vorm altijd aanvullend op de andere is

 Deze inwijding wordt alleen aan Reiki Masters gegeven!

Seichim 7 Facet Seichem kost 65 euro. Je krijgt 1 gecombineerde Masterinwijding, 2 handboeken (17 pagina’s) per email en een certificaat naar je huisadres gestuurd.

 

 

Divider

Contact MeHome

Divider